Arbeidsrecht

ARBEIDSRECHT

Het arbeidsrecht bevat veel soorten zaken.

Ik noem er enkele waarbij ik u kan bijstaan:

Einde dienstverband

· Ontslag op staande voet

· Ontslagvergunning aangevraagd bij het UWV

· Ontbindingsprocedure bij de kantonrechter

· Beëindiging van de Arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Bij een einde dienstverband komt daarnaast de vraag naar voren of u in aanmerking komt voor een transitievergoeding of een billijke vergoeding. Tevens kan het zinvol zijn het concurrentiebeding of relatiebeding aan te vechten.

Ziekte en re-integratie .

Welke verplichtingen hebben werkgever en werknemer in geval van ziekte. Is er sprake van ziekte, bestaat er recht op loondoorbetaling, verloopt het re-integratietraject wel goed ?

Arbeidsvoorwaarden

Bestaat er recht op vakantiedagen, zorgverlof, geboorteverlof, thuiswerken, scholing, vergoeding studiekosten ?

Reorganisatie / overgang van onderneming

Wat zijn de rechten van een werknemer bij een reorganisatie, collectief ontslag of een overgang van onderneming.

Loon

Er kan discussie zijn over de hoogte van het salaris, de wijze waarop het overwerk wordt uitbetaald, of het tijdig wordt betaald, hoe de vakantiedagen worden opgebouwd en uitbetaald, of het salaris wel conform de cao wordt uitbetaald.

Waar mogelijk zal ik altijd proberen het overleg te zoeken met de wederpartij, aangezien dat veel tijd en geld kan schelen en de verhouding goed blijft, hetgeen vooral belangrijk is als het dienstverband in stand blijft. Bovendien kunnen partijen in onderling overleg genuanceerdere afspraken maken dan een Rechtbank kan vastleggen in een beslissing.

Een procedure kan leiden tot verharding van de standpunten. Indien overleg niet (meer) mogelijk is, dan wordt er uiteraard geprocedeerd.